Karadeniz’de Türk somonu hasadı
İSTANBUL (İGFA) –Migros, müşterilerinin mağazalarında taze, kaliteli, güvenilir ve uygun fiyatlı deniz ürünlerine ulaşabilmesi için tekneden, pazardan ve üreticiden direkt balık satışına devam etmektedir.
Haziran ayı sonuna kadar denizde üretimine devam edecek olan Migros, somon balığını yıl boyunca taze ve dondurulmuş olarak müşterilerinin beğenisine sunacak.
Bu yıl ilk kez somon hasadını gerçekleştiren Migros, yıl sonuna kadar yaklaşık 10 bin ton taze, dondurulmuş ve marine edilmiş somon satmayı hedefliyor.
Migros Ticaret A.Ş. Fresh Works Pazarlama Müdürü İbrahim Sözen, Türkiye’de balık tüketimini artırmak için bu kapsamda çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını söyledi.
Geçen yıl balık konusunda başlattığımız çalışmayla küçük üretici ve kooperatifleri desteklemek için çeşitli işbirliklerini hayata geçirdiklerini anlatan Sözen, “Amacımız taze ürünler sunmanın yanı sıra balığa erişimi kolaylaştırarak herkesin sofrasında yer almak. Çok uygun fiyatlar Yerel üreticilere balık ürünleri için alım garantisi sunarken, tezgaha ulaşan balıkların kalitesi yüksektir.Standartları yükseltmek için eğitimler de veriyoruz.Balıkçılarımızın en havalı şekilde yetiştirdiği Türk somonunu Türkiye’ye getireceğiz. 14 ayda Karadeniz’in sularını ve denizlerin merhametini Türkiye’nin dört bir yanında sofralara taşıyor.Bunun için bir yıl önce araştırma ve gezilere başladık.Laboratuvarlarımızda çok sayıda testten geçiyoruz. Türkiye ziyareti sırasında ağır metal ve mikrobiyolojik kontrol dahil. Somon ve diğer yöresel balıkları müşterilerimize sunmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.