İş

Japonya’da fabrika üretiminin Mart ayında toparlanması bekleniyor

Japonya’da analistler arasında yapılan son ankete göre, fabrika üretiminin Mart ayında önemli bir toparlanma kaydetmesi bekleniyor. Beklenen toparlanma, Şubat ayında yaşanan düşüşten olumlu bir dönüş ve perakende satışlardaki istikrarlı performansla destekleniyor. Analistler perakende satışların güçlü seyretmesini gelen turizmdeki artışa ve zayıf iç tüketime ilişkin endişelerin azalmasına bağlıyor.

Japon ekonomisinin geçen yılın ikinci yarısında yaşadığı düşük büyüme oranlarının ardından yılın başında bir dönüm noktasına ulaşmış olabileceği 30 Nisan’da açıklanacak verilerden tahmin ediliyor. Dai-ichi Life Araştırma Enstitüsü’nden analistler, otomotiv sektöründeki yenilenen faaliyetin ulaşım ekipmanları sektöründeki iyileşmeye katkıda bulunduğunu ve son üç aydaki ilk artışa işaret ettiğini öne sürüyor.

Mart ayındaki iyimser görünüme rağmen analistler, Avrupa ve Çin’e yapılan ihracatın azalmasından kaynaklanan aşağı yönlü baskıların devam edebileceği konusunda uyarıyor. Bununla birlikte, otomobil üretim kapasitesinin Mayıs ayına kadar normalleşmesi beklendiğinden artış eğiliminin devam edeceğini öngörüyorlar.

Ankete göre Mart ayında fabrika üretiminin %3,5 oranında artması bekleniyor ki bu da Şubat ayındaki %0,6’lık düşüşe kıyasla önemli bir değişim anlamına geliyor. Bu büyüme ekonominin ilerlemesinde kilit bir faktör olarak görülüyor. Buna ek olarak, işgücü piyasasının olumlu işaretler vermesi ve işsizlik oranının bir önceki ay %2,6’dan Mart ayında hafif bir düşüşle %2,5’e gerilemesi bekleniyor. Kamu istihdam ofislerinde her iş arayan için 1,26 açık iş pozisyonu ile iş bulunabilirliğinin de sabit kalması bekleniyor.

Bir önceki ay %4,6 artış gösteren perakende satış büyümesinin Mart ayında yıllık bazda %2,2’ye gerilediği tahmin ediliyor. Yavaşlamaya rağmen analistler, mevcut oranın iç tüketime ilişkin acil endişeleri hafifletmek için yeterli olduğuna inanıyor.

Ancak konut piyasası aynı olumlu ivmeyi yansıtmayabilir; konut başlangıçları Mart ayında yıllık bazda %7,4 oranında düşerek Şubat ayındaki %8,2’lik düşüşe kıyasla hafif bir iyileşme göstermiştir. Bu düşüş, hammadde maliyetlerinin yükselmesiyle artan emlak fiyatlarının etkisine bağlanıyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu